De Band

De Wit Licht band bestaat uit een groep mega goede en professionele muzikanten. Ze spelen naast deze band allen zo veel verschillende genres; van soul, funk, pop en jazz tot funk, disco en indie… Maar stiekem hebben ze allemaal toch gemeen dat de muziek van Marco Borsato (en dan eigenlijk dus John Ewbank) een enorme guilty pleasure is. De muziek is natuurlijk muzikaal gezien ook enorm gaaf geschreven en bevat veel toffe en lastige passages die het repertoire enorm leuk maken om te spelen!

We stellen de band graag even kort aan u voor:
Sven Davis | Vocals Marco (arrangeur)
Sven is de lead zanger van de band. Sven is ondermeer bekend van TV-Programma’s als Holland Got Talent en All Together Now (beiden RTL4). Sven heeft een stemgeluid dat soms eng dichtbij die van Marco komt. Samen met de band zorgt hij voor een ultieme Borsato live beleving! Sven is tevens de oprichter van het project en produceert hij de show.

Lisa Heijnen | Vocals (backing en duetten)
Lisa studeerde aan het conservatorium van Haarlem en heeft een dijk van een stem. Ze kleurt onwijs mooi samen met Sven en zingt de bekende duetten met ondermeer Trijntje, Do, Lucie Silvas en Sita als geen ander. Als Lisa niet de duetten zingt verzorgt ze ook de backings in de band.

Marijn Wigman | Bassist (muzikaal leider)
Marijn studeerde aan het conservatorium van HKU Utrecht. Naast de Borsato Experience, speelt hij bij onder meer het Jong Metropole Orkest en niemand minder dan Tim Dawn. Marijn is naast onze bassist, ook de muzikaal leider van de band.

Sven de Vries | Gitarist
Sven studeerde aan het conservatorium van Haarlem. Hij is in het dagelijks leven full-time muzikant en geeft les aan diverse muziekscholen. Bij onze band geeft hij elke keer weer een energieke performance en lift hij het show gehalte naar een hoger niveau!

Niels Muller | Toetsenist
Niels studeerde aan het conservatorium ArtEZ in Enschede. Niels treed naast onze band op met diverse artiesten waaronder Gers Pardoel. Naast het spelen in de band is Niels, samen met Sven, ook altijd druk met het bedenken en inspelen van de sequences (voor uitleg wat een sequence is: klik hier).

Boaz van Willigenburg | Drummer
Boaz studeert momenteel aan het conservatorium van Haarlem. Boaz speelt naast de drums ook alle percussie partijen in voor de band. Deze lopen dan mee op de sequence. Boaz heeft naast het spelen in de band ook een eigen studio in het centrum van Haarlem, waar de band regelmatig repeteert.

Erik van der Heijden | Trompetist (blazers arrangeur)
Erik studeerde in 2015 af aan het conservatorium in Utrecht. Naast deze band heeft hij zijn eigen blazerssectie genaamd ‘Horns On Fire’ en speelt hij in diverse andere bands waaronder niet de minste: ‘The Metropole Academy’. Hij is tevens de arrangeur van de band voor wat de blazers betreft en is een official ‘Vincent Bach Artist’.

Sam Thomas | Trombonist
Sam studeerde aan Codarts conservatorium te Rotterdam en is een te gekke trombonist. Naast deze band speelt hij onder meer in het ‘Dutch Jazz Collective’. Sam Thomas klinkt natuurlijk wat de naam betreft al heel nice, maar wacht maar tot je hem hoort spelen!

Volg ons

© Borsato Experience | Alle rechten voorbehouden. Wanneer u dit concept boekt, boekt u niet de 'echte Marco Borsato'.